Nih plak kes nak perabis pisang..stok pisang tiap-tiap hari memang ada kat umah..eheheh...Memang senang giler buatnya...time hari kerja buat pon x dek masalah ok..eheheh...nk try???haa amik laa resipi kat bawah nih...
Bahan-Bahan :
(A)
2 Cawan Tepung
1 1/2 Cawan Gula Caster
1 TBSP Baking Powder
1/2 TSP Salt
(B)
1 Biji Telur Gred A (Kalau kecik pakai 2 yer)
1 Cawan Susu Segar
1/2 Cawan Minyak Masak
1 Cawan Pisang (Dilenyek)
1 TBSP Choc Emalco
(TOPPING)
Choc Chip & Nut
Cara Membuat:
1) Panaskan Oven ke 190'c
2) Ayak Bahan A
3) Gaul Bahan B (Kecuali Pisang) sehingga sebati.Masukkan Bahan B ke dalam Bahan A dan gaul sebati.
4) Kemudian masukkan pisang. Adunan dibahagikan kepada 2. Satu bahagian dicampurkan dengan Choc Emalco
5) Masukkan kedalam paper cup.Bakar 20-25 min atau sehingga masak
0 comments:
Post a Comment